De duizend euro bonus die het kabinet heeft uitgetrokken voor het zorgpersoneel wordt als het goed is deze week naar de rekening van de zorgverlener overgemaakt. De zorginstellingen mochten zelf deze vergoeding aanvragen voor hun personeel en kunnen daardoor bepalen wie er in aanmerking komt voor de bonus en wie niet. Ook veel studenten vragen zich af of ze in aanmerking komen of niet.

‘Als er geen vaste arbeidsovereenkomst is dan hebben stagiaires geen recht op de bonus. Een stagecontract is niet voldoendeHet is noodzaak om ergens de lijn te trekken maar in sommige gevallen kun je je afvragen of dit wel eerlijk is. Zo werkte Robin Wijnands (20) in het Jeroen Bosch ziekenhuis als student mbo-verpleegkunde soms wel 48 uur in plaats van de 35 uur die op haar contract stond, maar toch komt ze niet in aanmerking voor de bonus: ‘Ik vind het niet eerlijk, want als 4e jaar verpleegkundige werk je volledig mee. Ik nam taken van collega’s die wel een diploma hadden op mij zodat zij iets anders kunnen doen. Dit zorgde ervoor dat mijn diensten soms langer werden of ik meer moest gaan werken. Ik heb zelfs even op de corona-afdeling gewerkt en daarom vind ik het bizar dat de vergoeding niet krijg.’

Ook Celeste Spronk (17) liep stage tijdens de eerste helft van de eerste coronagolf. Dit deed ze op de longafdeling van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Veertien uur per week liep de tweedejaars student mbo-verpleegkunde rond in het ziekenhuis, waar ze alleen in aanraking kwam met ernstig zieke patiënten die geen plekje kregen op cohortafdeling maar dus naar de longafdeling gingen. Zelf snapt ze wel dat ze er niet voor in aanmerking komt: ‘als stagiair kun je natuurlijk minder.’

In de zorg is het vaak zo dat studenten niet alleen stagelopen maar daarnaast ook werken bij een instelling, waardoor ze wel in aanmerking kunnen komen voor het geld terwijl ze nog in opleiding zijn.  Zo krijgen Anne Witlox (19) en Bo Kolsters (21) wel de bonus vanuit hun werkgever, maar niet vanuit hun stage. ‘Ik heb een nulurencontract  maar heb in de coronatijd zoveel ingesprongen voor colleges en zoveel gewerkt dat ik bijna als fulltime medewerker ingezet werd. Ik werkte naast school 32 uur in de week, dus ik vind dat ik het net zo hard verdien als mijn medecollega’s’ aldus Anne. Ook Bo is er blij mee: ‘Ik vind het mooi dat de overheid dit doet. Mensen werken erg hard in deze tijd, en het is altijd fijn als je wat extra geld krijgt.’

Voor zowel Robin en Celeste als voor Bo en Anne geldt dat de corona crisis hen niet afschrikt van het harde werk in de zorg. Allemaal geven ze aan dat het niet om het geld gaat maar het meer een passie is. Bonus of geen bonus, ze blijven de passie volgen.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/zorg/zorgbonus