Paco Raven | Tilburg

Het warenhuis IKEA stopt met de papieren catalogus. Volgens het bedrijf past het blad niet meer in het huidige tijdsbeeld. Het in de ban doen van de catalogus is volgens Greenpeace een goede stap in de richting van duurzaamheid, maar er is op dat gebied voor het warenhuis nog meer werk aan de winkel.

De IKEA maakte 7 december bekend dat het heeft besloten om te stoppen met de iconische catalogus die ze sinds 1950 hebben uitgebracht. Een persvoorlichter van het bedrijf laat weten dat deze beslissing daarnaast in lijn ligt met de beslissingen in de afgelopen jaren om het bedrijf verder te verduurzamen. ‘’Onze absolute uitstoot als groot bedrijf zal door deze beslissing afnemen en dat is natuurlijk goed nieuws’’ laat de IKEA weten.

‘’Het is een goede zaak dat het bedrijf IKEA deze beslissing neemt met het oog op duurzaamheid, maar binnen het bedrijf moeten en kunnen er nog belangrijke stappen worden genomen’’ zegt een persvoorlichter van Greenpeace. Het warenhuis kan bijvoorbeeld meer doen op het gebied van het produceren en vervoeren van hun producten. Daar kunnen stappen worden genomen om een wezenlijk verschil te maken in het terugdringen van de uitstoot van CO2 laat Greenpeace telefonisch weten.