Zit jij hele dagen te netflixen tijdens de coronacrisis? Of ben je uit ellende maar gaan kleuren?  Begrijpelijk. Er zijn ook mensen die een hele andere hobby hebben opgedaan in deze rare tijden.  De nieuwsredactie ging in gesprek met een paar jongeren die nieuwe hobby’s ontdekten tijdens de coronacrisis. 

Jeroen Filius (23) begon aan het begin van de crisis met het pimpen van sneakers en jassen. Jeroen heeft altijd al een passie voor mode gehad. “Ik vond normale sneakers altijd saai, dus besloot ik ze te pimpen,” zegt Jeroen. De coronacrisis was niet de reden dat hij hiermee begon, maar het gaf hem wel de mogelijkheid om het op te starten. “Door mijn werk kwam ik aan het begin van de crisis thuis te  zitten. Dat gaf me de uitgelezen kans om me meer op mijn hobby te focussen.” Jeroen verkoopt gepersonaliseerde schoenen, maar hij blijft het toch als hobby zien. “Als ik een project niet tof vind,  weiger ik het. Dat maakt het veel persoonlijker en zo blijft het voor mij ook leuk om te doen.” Jeroen spendeert zo’n 30 uur per week aan het pimpen van de schoenen. “Sommige projecten duren maar vier uur, andere soms twintig uur.”  

Kittige kiekjes 

Er zijn ook hobby’s waar je bijna nooit iemand over hoort praten. De bezigheid van Nikita Knoop (20) is daar een voorbeeld van. Zij is al lange tijd actief op social media en deelt daarop foto’s in lingerie of spannende outfits. Door de coronacrisis  is Nikita haar baan als schoonmaakster kwijtgeraakt, daarom besloot ze om van haar hobby haar werk te maken en  startte ze een OnlyFans account.   

Klik op de tool hier onder om meer te weten te komen over OnlyFans.

This Genially don't exists

“Ik had geld nodig en ik deelde mijn foto’s al gratis op Instagram, daarom heb ik de keuze gemaakt om geld te gaan vragen voor mijn foto’s zegt Nikita. Het is controversieel werk, maar Nikitais het meest zelfverzekerd in lingerie. “Ik voel me dan gewoon het fijnst, dat ik er ook geld mee kan verdienen is mooi meegenomen.” 

Toffe toeter

Er zijn veel mensen die hun extra vrije tijd tijdens de gedeeltelijke lockdown hebben gebruikt om een instrument te leren spelen. Dat bleek uit een enquête van NU.nl. Vaak wordt er dan gedacht aan gitaar of piano. Mike Suijkerbuijk (20) heeft zich aan een heel ander instrument gewaagd, namelijk de duduk.  

klik op de tool hier onder om meer te weten te komen over de duduk.

This Genially don't exists

Mike mediteert altijd op dudukmuziek en vindt het heel interessant klinken. “Als ik naar de muziek luisterde, dacht ik altijd dat het een enorm instrument was door het forse geluid. Achteraf bleek het maar een klein dingetje te zijn. Nu ik er eindelijk de tijd en het geld voor had om er een te kopen, dacht ik: die moet ik hebben.” Zodra Mike de duduk bestelde, begon hij met zoeken naar YouTube tutorials en e-books over het instrument. Mike oefent nu ongeveer een half uur per dag met de duduk en hoopt het snel onder de knie te krijgen. 

Mike Suijkerbuijk