Balkanrestaurant, Kolektivo, wat voorheen een restaurant was, is 9 december omgetoverd tot een pop-upwinkel. “Dit was een goed alternatief voor het sluiten van mijn restaurant, zo kan ik mensen nog steeds verrassen met Balkan producten”, aldus initiatiefnemer Ivo Barac. Hij is samen met Jan van Esch de stichting ‘New Balkan Wave’ gestart waarmee zij mensen in Tilburg kennis willen laten maken met de Balkan cultuur. Volgens Barac weten mensen in Tilburg nog niet genoeg over de Balkan. “Ze hebben een beetje kennis van gerechten uit de Balkan en de muziek maar daar houdt het ook wel snel op. Vandaar ook de stichting en deze pop-upwinkel.”

  • Ivo Barac vluchtte zelf 24 jaar geleden naar Tilburg voor de oorlog die destijds in de Balkan woedde. Hij woonde toen nog in in het voormalig Joegoslavië.