Relschoppers bestookten op maandagavond het gemeentehuis in Vlissingen. Op beelden op sociale media is te zien hoe ze de deur van het stadhuis vernielen met onder andere stenen en zwaar vuurwerk. De politie roept getuigen op om zich te melden.

De rellende jongeren verzamelden zich rond 8 uur ’s avonds rond het Stadhuisplein en brachten vervolgens op verschillende plekken vernielingen aan. Volgens Alwin Don, woordvoerder van de politie Zeeland, doet de politie nader onderzoek naar de oorzaak van de rellen. Wel wordt de actie, mede door de locatie, in verband gebracht met de nieuwe coronamaatregelen. “Wat je op dit ogenblik in de samenleving ziet is dat rellen op overheidsinstanties gemunt zijn. Dat komt omdat de overheid maatregelen neemt die vrijheden beperken”, aldus Don.

“We zullen er alles aan doen om ze uit de anonimiteit te halen en ze op te pakken”

Op maandagmiddag ging de oproep om te gaan rellen al rond op sociale mediakanalen en appgroepen. Desondanks lijkt het er volgens Don niet op dat de actie georganiseerd was. De oproep had eerder een ‘aanzuigende werking’ op omstanders.

De burgemeester van Vlissingen, Bas van den Tillaar, spreekt zich in een tweet duidelijk uit over de gebeurtenis. Hij noemt de actie verwerpelijk. Volgens hem zou het gaat om ‘pure vernielzucht’.

De politie heeft tot op heden geen aanhoudingen verricht, maar roept getuigen en mensen die beeldmateriaal van het incident in handen hebben op om zich te melden.