De feestdagen komen er weer aan en dat betekent voor velen op wintersport gaan. Althans, als het coronavirus er niet was. Van de piste razen of hossen bij de après-ski zit er dit jaar niet in. Fanatiek wintersporter Jesper den Uil vertelt hierover.  

Jesper gaat al van kleins af aan mee op wintersport met zijn ouders. “Ik ben al sinds ik me kan herinneren ieder jaar in Oostenrijk te vinden,” zegt Jesper. Maar dat kan dit jaar helaas niet.

Niet hetzelfde

Het alternatief is thuisblijven. “Het liefst wil ik gewoon naar het buitenland: Oostenrijk, Italië of Duitsland.” Een andere optie, zoals een indoor skipiste in Nederland bezoeken, schikt Jesper niet. “Het is gewoon niet hetzelfde. De sneeuw voelt anders aan, de pistes zijn anders en je mist gewoon de koude wind in je gezicht,” aldus Jesper. Hij vindt een indoor skihal meer iets voor beginners.

Après-nie

Wat Jesper het meest mist? De après-ski. “Na zo’n dag sporten wil je gewoon naar een Oostenrijkse bar om naar de klote te gaan op schlagermuziek. Iedereen daar heeft dezelfde soort dag achter de rug. Daar kan je dan gezellig over praten.” Thuis een après-ski feestje geven ziet Jesper niet zitten.Dan komt hij namelijk geen bijzondere mensen tegen. Hij is ooit iemand uit Japan tegen gekomen. “Daar zit je dan mee te praten in het gebrekkig Engels, over hoe zijn dag was. Dat soort gesprekken en kleine verbindingen die je met mensen maakt die je eigenlijk normaal gesproken nooit zou tegenkomen, dat vind ik heel leuk.”