Nu de meeste winkels in Nederland gesloten zijn blijven er veel kerstspullen liggenSommige winkels kiezen ervoor om deze spullen weer op te slaan voor volgend jaar, maar er zijn ook winkels die een ander leuk initiatief hebben bedacht. 

De lockdown is gisternacht ingegaan en dat betekent dat veel winkels hun deuren hebben moeten sluiten. De seizoensgebonden producten, zoals kerstspullen blijven nu liggen. De Driesprong in Zoetermeer heeft daar iets op bedacht. Zij geven kerststerren weg om hier iemand blij mee te maken. Vaak zijn dit ouderen in het bejaardenhuis of mensen die het minder breed hebben. “De rest van de spullen wordt opgeslagen en gaan volgend jaar gewoon weer de schappen in”, vertelt Dennis Luiten, medewerker van de Driesprong.  

Niet alle winkels zijn zo creatief als De Driesprong. Bij Van Cranenbroek in Dongen gaan alle kerstartikelen terug het magazijn in om het volgend jaar te verkopenZij geven aan dat het opruimen van de spullen gewoon een paar weken eerder begint, want normaal beginnen zij hiermee in de eerste week van januari. “Wij hebben allemaal houdbare producten, dus die bederven niet. Die slaan we dus gewoon op in het magazijn. Waarom zouden we dat weggeven?”, zegt een medewerker van Van Cranenbroek.