Uit de toespraak van 14 december is gebleken dat je helaas niet met al je vrienden en familie kan gourmetten en de wijntjes naar binnen kan tikken. De regel blijft staan: je mag maximaal drie gasten ontvangen met kerst. Het zal dit jaar wat anders worden omdat je niet iedereen mag uitnodigingen. Maar met deze tips kun je er dit jaar toch een mega gezellige kerst van maken!

Tip 1: zorg voor een goed diner.

Dat kun je bestellen bij je favo restaurant of je gaat zelf lekker aan de gang met dat vijfgangendiner. Of je kiest voor de gourmetavond, die bij vele Nederlanders geliefd is. Als je om vijf uur lekker begint, heb je een heerlijke lange avond en hoef je ook niet zo te stressen met tijd. Als je drie gasten wilt uitnodigen kan dat natuurlijk gewoon. Je moet dan wel nog anderhalve meter afstand houden, maar als er een gourmetstel op tafel staat lukt dat meestal toch wel omdat anders de vetvlekken snel op je nieuwe kerstoutfit verschijnen.

Tip 2: glamour outfits

Kerst kun je herkennen aan de kerstbomen met lichtjes en ballen, het verrukkelijke eten en natuurlijk de kerstoutfits! Een feestelijke outfit kan niet ontbreken. Ga dit jaar voor iets spectaculairs of maak er een thema van met je gasten, denk aan matchende outfits! Ga dit jaar online shoppen in plaats van in de stad. Online zijn er ook mega leuke aanbiedingen voor dat ene jurkje of dat ene pak wat je zoekt!

Tip 3: een spel

Je kunt ervoor kiezen om een spelletjesmiddag te doen, maar je kunt ook activiteiten voor thuis combineren. Denk aan een quiz die je kan maken voor je gasten. Zet daar feitjes in, maak een ronde met muziekvragen en een fotoronde. Of ga lootjes trekken, kies een bedrag waarvoor je een cadeau moet halen en schrijf daar een gedicht bij! Of koop een karaoke microfoon en schreeuw mee met hits van Mariah Carey. Waarschuw dan wel even netjes de buren ­čśë.

Tip 4: videobellen met familie

Als je dit jaar niet je hele familie kunt zien met kerst, bel ze op! Zet de laptop op tafel en videobel je oma, opa, tante, oom en de rest van je familie en vrienden! Leg oma van tevoren wel even uit hoe het allemaal werkt!

Tip 5: gl├╝hweintocht

Ga samen met je gezelschap je dorp of stad in (vermijd natuurlijk altijd de drukte) en houd een gl├╝hweintocht! Het is koud buiten, maar met warmhartige vrienden of familie en warme gl├╝hwein kom je wel door de kou heen! Win-win situatie toch?