De atletiekclub Parcival laat zich niet onder sneeuwen door de strengere coronamaatregelen. De voorzitter Jasmijn Aartsen komt met creatief idee om het team te steunen.

Voordat de strengere maatregelen actief waren trainde Parcival in groepjes van vier. Na de nieuwe maatregelen moest Aartsen nieuwe creatieve trainingsopties bedenken voor haar club. ‘De clubleden kunnen zich aanmelden voor verschillende challenges.’

‘Zo wordt er een wedstrijd met een hardloop vereniging in Eindhoven georganiseerd. Vervolgens wordt gekeken welke persoon het meeste hardloopt op een dag.’ De voorzitter hoopt dat dit creatieve idee voor voldoende motivatie zorgt tijdens de strengere maatregelen.

Lichamelijk actief blijven

Volgens het onderzoek Sport in Times of Corona, een samenwerking van verschillende deskundige, bestaat de kans dat personen die erg ‘fit’ zijn minder schade van het coronavirus oplopen.

Het is volgens de deskundigen daarom van belang dat er fysiek getraind blijft worden. ‘Deze periode is het moment diegenen die inactief zijn geweest aan te moedigen lichamelijk actief te worden zodat hun conditie verbetert. Dit is van belang omdat ‘we niet kunnen aannemen dat de golf van infecties binnen een paar weken zal afnemen. We moeten maanden of zelfs twee jaar rekening houden met het gevaar.’

Aartsen vindt het, naast dat haar eigen club door corona niet kan trainen op de gewoonlijke manier, ook jammer dat het WK-indooratletiek niet door gaat.  ‘Ik had graag Dafne Schippers gezien. Ze is een groot Nederlands succes.’