Rotterdam – Zaterdag 19 december nemen zwaargewichten, Badr Hari en Benny Adegbuyi het tegen elkaar op voor de tweede plek in het wereldkampioenschap kickboksen. Daarnaast vecht kampioen Cédric Doumbé tegen Karim Ghajji voor de wereldtitel wealtherweight. Het gala is online te bekijken.

Na het twee keer verplaatsen van deze partij is het nu dan eindelijk zover. Badr Hari stapt na een ongelukkige afsluiter vorig jaar eindelijk weer de ring in. De in Amsterdam geboren kickbokser neemt het op tegen Benjamin Adegbuyi.

Nick Hemmers van Hemmers gym, vertelt dat Badr de wedstrijd in zijn handen heeft, maar wel goed voorbereid moet zijn op Adegbuyi. ‘’Benjamin moet wel uitkijken voor Badr, Badr is explosief en altijd gevaarlijk’’. De twee zwaargewichten vechten beiden al een tijd in de hoogste klasse van het kickboksen. De verschillen op papier zijn echter groot.

*tekst loopt door onder de statistieken

Bron: Glory Kickboxing

Benny maakt onderdeel uit van het team van Rico Verhoeven dat onder leiding staat van Dennis Krauweel. Het team heeft genoeg ervaring met Badr Hari. Benjamin heeft onder Krauweel nog maar een wedstrijd verloren in Glory, waar Badr er niet in slaagde om een winstpartij op zijn naam te schrijven. ‘’Dennis is een goede trainer, maar benjamin is een andere atleet dan Rico. ‘’Het zal wel helpen dat Benjamin, Rico als trainingspartner heeft’’, zegt Hemmers.

Badr kampt de laatste jaren met veel blessures, door deze blessures moest hij vorig jaar nog opgeven tegen wereldkampioen Rico Verhoeven. ‘’Badr heeft zijn strepen wel verdiend in het kickboksen en als hij van Benjamin wint vind ik hem een goede titelkandidaat’’, vertelt Hemmers.

Badr heeft wat goed te maken en moet deze wedstrijd laten zien dat hij het nog niet is verleerd. Een wedstrijd tegen Rico Verhoeven voor het wereldkampioenschap is niet ver weg.

Cédric Doumbé versus Karim Ghajji

Het wereldkampioenschap welterweight wordt uitgevochten door deze twee vechters. Cédric Doumbé zou eerst zijn riem moeten verdedigen tegen de nummer 1 in het Glory klassement: Murthel Groenhart. Murthel raakte geblesseerd en moest noodgedwongen afzeggen voor deze partij. Karim Ghajji is voor Groenhart in de plaats gekomen. Hemmers zegt hierover het volgende: ‘’Doumbé is onvoorspelbaar en een talent in de sport. Ik denk dat de stijl van Doumbé, Ghajji niet ligt.’’

De verschillen tussen de vechters zijn volgens de statistieken niet groot, maar de leeftijd wel. Ghajji is elf jaar ouder dan de 28-jarige Doumbé. Hemmers vertelt, ‘’leeftijd zal in het begin van de wedstrijd niet veel uitmaken, maar kan later wel het verschil maken’’. Voor Glory vocht Ghajji zijn laatste partij in 2015. Karim vocht toen tegen Groenhart. De partij verloor hij door een unanieme beslissing van de Jury. Hierna vocht Ghajji nog tegen verschillende, vaak onbekende, vechters in andere disciplines en klassen. Van deze twaalf partijen verloor Ghajji er vier. Doumbé is daarentegen de ongeslagen kampioen in de welterweight van Glory. De pas 28-jarige Doumbé verloor voor het laatst in maart 2018.

*tekst loopt door onder de statistieken

Bron: Glory Kickboxing

Doumbé laat op instagram weten Ghajji geen partij te vinden: ‘’It is the last fight of your career believe me’’. Nick Hemmers zegt, ‘’Ghajji heeft de ervaring, maar ik denk dat Doumbé hem wel kan hebben’’.

Voorprogramma Glory 76

Glory 76 wordt in verband met de coronacrisis gehouden zonder publiek. Het gala zal gefilmd worden vanuit een onbekende locatie in Rotterdam. Glory 76 is wel online te bekijken.

De nummer vijf in het zwaargewicht Antonio Plazibat tegen de nummer negen Nordine Mahieddine.

Marciano Bhugwandass neemt het op tegen Levi Rigters beiden mannen zijn nieuw bij Glory en hebben nog geen ‘record’ bij de organisatie.

Tony Jas neemt het tijdens het voorprogramma op tegen Jos van Belzen. Jas debuteert in Glory en zal de verwachtingen waar willen maken. Van Belzen vecht zijn derde partij voor Glory en zal ongeslagen willen blijven.