De handbalvrouwen hebben gevochten voor een plek in de halve finale tijdens de Europese Kampioenschappen (EK).  Ze hebben echter één punt te weinig gescoord om hier deel van uit te maken. Morgen speelt het team tegen Rusland voor de vijfde plek.

De aanvoerster, Danick Snelder van het handbalteam, geeft nog niet op. ‘We blijven strijden om zo hoog mogelijk te eindigen. We zijn druk bezig met een betere strategie te bedenken om de wedstrijd morgen te winnen van Rusland. Ik heb het gevoel dat we iedere wedstrijd beter spelen. Hier moeten we mee doorgaan, hopelijk is het genoeg om de wedstrijd morgen te winnen. Zo kunnen we naar huis gaan met een goed gevoel.’

Bondscoach Emmanuel Mayonnade is het eens met Snelder. ‘Ik was erg teleurgesteld na de match met Duitsland.’ Ondanks dat ze niet in de halve finale staan, vindt Mayonnade het een uitdaging dat ze mogen spelen tegen Rusland. ‘Als we van Rusland winnen, hebben we drie keer achter elkaar gewonnen. Dit zou fantastisch zijn.’

Olympische spelen

Na het EK zijn de Olympische Spelen aan de beurt.  Het evenement zou dit jaar op 24 juli beginnen maar werd in verband met het coronavirus uitgesteld. Het nieuwe plan is dat de Spelen in de zomer van 2021 zullen plaatsnemen. Dit beschrijft Sport Business Centre Papendal, op haar website. Welke data het evenement precies zal plaats vinden is nog duidelijk. ‘Het Nederlands Dames Handbalteam wist zich, dankzij de wereldtitel, op het WK 2019 direct te plaatsen voor deze Spelen.’

Volgens Mayonnade moet het team werken aan onder andere hun verdediging en aanval voor de Olympische Spelen. ‘We moeten beter worden op veel verschillende gebieden. Het wordt hard werken voor ons de aankomende weken.’