Het ene cryptorecord na het andere wordt verbroken door de Bitcoin. De laatste dagen is er echter een sterke waardevermindering te zien. Wordt het tijd dat studenten hun geld gaan investeren in deze of andere cryptovaluta? “Ik ben geen adviseur, maar als ik nu student zou zijn zou ik het zeker overwegen”, zegt voormalig hoogleraar economie en Bitcoinbezitter Frans Klop.

Nu beginnen met investeren is nog niet te laat. “De Bitcoin heeft laten zien dat hij binnen een maand zijn waarde kan verdubbelen. Wel is dat zeer uitzonderlijk, het algemene tempo lijkt af te nemen”, zegt Frans Klop. Dat de waarde van de Bitcoin de afgelopen dagen is gedaald, is niet iets om je zorgen over te maken als je hetKlop vraagt. “Dat maakt instappen juist aantrekkelijk. Nu kun je relatief laag inkopen. Ik verwacht dat er dan ook veel ingekocht gaat worden. Je moet juist kijken naar de lange termijn. Niemand kan de toekomst voorspellen. Ook niet als het gaat om de cryptovaluta.” Ondanks het onvoorspelbare karakter van de Bitcoin verwacht Klop op termijn zeker nog een groei in waarde.

Elin Verburg (21), student Psychologie in Amsterdam is in het begin van de coronacrisis gestart met investeren in cryptovaluta. “In maart dit jaar was één Bitcoin ‘slechts’ rond de vierduizend euro waard. Ik heb toen van mijn spaargeld een halve Bitcoin kunnen kopen. Later bleek dit het perfecte moment te zijn. Met deze investering kan ik na mijn studie mijn hele studieschuld in één keer afbetalen en heb ik nog geld over.”

Zonder risico’s is investeren in cryptovaluta niet. Elin is zich daar zeker van bewust: “Ik weet dat ik geluk heb gehad en dat het ook anders kan, voor hetzelfde geld ben ik over een paar maanden alles kwijt. Dat is het risico wat je neemt.”