“Het is belangrijk om zeker in deze tijd aandacht te blijven besteden aan je gezondheid”

Uit een onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos blijkt dat ruim één op de drie Nederlanders minder is gaan sporten en bijna één op de tien helemaal is gestopt met sporten sinds de uitbraak van het coronavirus (AD, 2020). Voetbal, handbal en fitness: de lockdown maakt veel sporten onmogelijk om te beoefenen. Bij de Tilburgse Nina Haans is er geen gebrek aan motivatie.

 Nina Haans (22) probeert mensen te inspireren om toch te blijven sporten. Vijf jaar geleden begon zij met fitnessen. “Toen ik er net mee begon, hield ik het een tijdje voor mezelf, want niemand uit mijn omgeving was er nog bekend mee. Op een gegeven moment kreeg ik er zoveel energie en motivatie van dat ik dacht, ik ga het gewoon delen met andere mensen. Daar kreeg ik super veel positieve reacties op waardoor ik nu echt een inspiratiebron ben geworden voor veel volgers.”

Op haar Instagram deelt Haans foto’s en filmpjes van de workouts die zij doet. Van squats tot gewichtheffen, haar workouts zijn erg gevarieerd. “Ik probeer altijd zoveel mogelijk interactie te zoeken met mijn volgers, vertelt Haans. Dit doe ik door al mijn workouts die ik die dag heb gedaan op mijn Instagram story te zetten. Zo kunnen mensen zien wat ik dagelijks doe. Ik wil zo echt mogelijk laten zien hoe ik train en hoe ik het aanpak.”

Haans: “In coronatijd moet ik wel wat creatiever zijn dan voorheen. Mijn materiaal is natuurlijk wel wat beperkter dan in een sportschool, maar ik ben hierdoor niet minder gaan sporten. Het enige nadeel is dat ik wel veel materiaal heb moeten aanschaffen. Daar zit wel een prijskaartje aan.”

Als het aan Haans ligt moet je goed blijven sporten, zeker in deze omstandigheden. “Het is juist in deze tijd belangrijk om te blijven sporten, omdat veel mensen genoodzaakt zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven.  Hierdoor missen ze hun dagelijkse beweging. Daarnaast dood het de tijd. Als je je verveelt is sporten een perfecte oplossing hiervoor”, vertelt Haans