De wedstrijd die eigenlijk als aftrap van het seizoen zou dienen voor beide clubs wordt dinsdagavond dan eindelijk gespeeld. Atlético Madrid, de huidige koploper van La Liga speelt tegen de nummer zes Sevilla. Atlético, dat vorig week tegen een blamage aanliep in de Copa del Rey en dit weekend hun wedstrijd afgelast zag worden door het slechte weer, zal zich vanavond willen herpakken om de voorsprong op de nummer twee uit te bouwen. Daarentegen zal Sevilla vanavond met een fijner gevoel aantreden in het Estadio Wanda Metropolitano, zij pakte dit weekend de volle buit tegen nummer vijf Real Sociedad.

Het treffen betekent ook een weerzien tussen luis Suárez en Ivan Rakitić. De twee routiniers die samen veel prijzen pakten bij Barcelona zijn deze zomer allebei vertrokken uit Camp Nou. Waar de Kroaat terugkeerde naar zijn oude liefde Sevilla, waar hij zijn oude vorm nog niet heeft terug gevonden kent Suárez minder problemen na zijn markante overstap naar Atlético Madrid. Het lijkt voor hem geen probleem waar hij speelt want hij blijft doen waar hij goed in is, doelpunten maken.

Topschutters
Waar Atlético niet bekend staat als een veel scorende ploeg lukt hun spits dat dit jaar wel. Luis Suárez, die in de zomer over kwam van rivaal Barcelona bewijst dat hij nog niet afgeschreven is. Hij is in de twaalf wedstrijden waarop hij op het veld verscheen al elf keer direct betrokken geweest bij een doelpunt.

Youssef En-Nesyri de topscorer van Sevilla heeft tegen Sociedad vertrouwen getankt. In de 3-2 overwinning verzorgde hij de complete doelpuntenproductie van zijn ploeg. Dit brengt zijn seizoentotaal op acht goals waarmee hij de Nederlander Luuk de Jong op de bank houdt.

Resultaat
Van de laatste vijf onderlinge duels bleven er vier onbeslist, slechts een keer ging de winst naar Atlético. Als je kijkt naar alle ontmoetingen tussen de clubs wordt ook het vaakst een gelijkspel op het wedstrijdformulier genoteerd.