Voor een midweekse speelronde in de Eredivisie staat de wedstrijd Vitesse vs FC Utrecht op het programma. Dinsdag om 18:45 wordt er afgetrapt in het Gelredome. Vitesse, dat op een nette vierde plek staat, kende een goede eerste seizoenshelft onder trainer Thomas Letsch. Met de opkomende vleugelverdedigers als wapen zijn de Arnhemmers thuis nog ongeslagen. Mochten zij winnen komen ze in punten gelijk met koploper Ajax. De bezoekers draaien tot nu toe een minder seizoen. Een teleurstellende tiende plaatst is ondermaats voor de club uit de Domstad. Ook wist Utrecht dit seizoen pas een keer te winnen in uitwedstrijden. Het belooft dus een lastige avond te worden voor de ploeg van René Hake.

Daarnaast kan Utrecht niet beschikken over Eljero Elia die geblesseerd raakte aan de hamstring in het duel met FC Groningen. Ook mist het de nog altijd geblesseerde Maarten Paes en verdediger Bergström. Bij Vitesse ontbreken de Albanese spits Armando Broja en middenvelder Tronstad.

Topspelers
Bij Vitesse valt Oussama Tannane op. Hij is dit seizoen al bij acht goals direct betrokken geweest. Met vier goals en vier assists is hij de dirigent op het middenveld bij de Arnhemmers. Utrecht kan voor goals en assists terecht bij Rechtsbuiten Gyrano Kerk. Hij is met zijn snelheid op de flank goed voor drie goals en drie assists dit seizoen.

Resultaten
Van de laatste vijf ontmoetingen mondde het twee keer uit in een gelijkspel, twee keer was Vitesse de beste en Utrecht kwam slechts een keer als winnaar uit de bus. Als je kijkt naar alle ontmoetingen tussen de clubs is Vitesse de bovenliggende partij.