Het verkiezingsprogramma van de CDA ziet er onder Wopke Hoekstra anders uit dan onder De Jonge. Waar De Jonge meer naar links trok op sociaal-economisch vlak, kiest Hoekstra voor een centrum-rechtse koers. Deze indruk liet de kersverse lijsttrekker achter op het online verkiezingscongres van de partij.

Volgens politiek verslaggever Roel Schreinemachers, RTL Nieuws is het te vroeg om uitgebreide conclusies te trekken. “Hoekstra is nog maar net begonnen en heeft dus nog niet echt zijn visitekaartje afgegeven, we moeten het dus voorlopig doen met wat we van hem weten uit het verleden. Als de Campagne op gang komt zullen we meer te weten komen.”

Een aantal wijzigingen in de CDA-koers zijn wel al bekendgemaakt, en die lijken de partij toch meer richting de rechterkant van het politieke spectrum te sturen

De verschillende koersen van de Jonge en Hoekstra gevisualiseerd kayvangeijn