Voetbalfans kunnen opgelucht ademhalen. Voetbalzender ESPN zendt namelijk alle wedstrijden in de derde periode van de Keuken Kampioen Divisie live uit. Op die manier kunnen de fans hun favoriete voetbalclub op de voet blijven volgen.

Door de coronacrisis is het voor supporters niet mogelijk om bij de wedstrijden van hun favoriete voetbalclub te zijn, hierdoor zijn ze genoodzaakt deze wedstrijden via de televisie te volgen. Om dit te realiseren voor de supporters hebben de KNVB, Supporterscollectief Nederland, ESPN en alle Keuken Kampioen Divisie clubs de handen ineen geslagen. Maar omdat ESPN normaal gesproken maar een select aantal wedstrijden kan uitzenden, had dit plan nogal wat voeten in de aarde.

Crowdfundingsactie en garantstelling

Supporterscollectief Nederland is afgelopen vrijdag een crowdfundingsactie gestart om de kosten die de extra uitzendingen met zich meebrengen te financieren. Ze roepen supporters van de clubs uit de op-één-na hoogste competitie in Nederland op om voor hun club te doneren. Dit komt neer op €25.000 per club.

Overigens hebben de Keuken Kampioen Divisie clubs vandaag samen besloten garant te staan voor de kosten die de uitzendingen met zich meebrengt. Toch roept het Supporterscollectief Nederland op om te blijven doneren zodat de clubs niet te diep in de buidel hoeven te tasten. Veel clubs teren namelijk op hun laatste reserves omdat ze al enige tijd geen inkomsten hebben uit ticketverkoop.

Keuken Kampioen Divisie-directeur Marc Boele benadrukt het belang van de actie: “De supporters en sponsors zijn enorm belangrijk voor de clubs in de Keuken Kampioen Divisie, daarom willen de clubs ondanks hun eigen zware financiële positie – vanwege de Coronacrisis – de live uitzendingen tóch mogelijk maken. Het is mooi dat in deze tijden van crisis alle partijen de handen ineenslaan en dat het in dit korte tijdsbestek, dankzij de flexibele medewerking van politie en gemeenten, een heel nieuw speelschema gemaakt kon worden”

Aanpassingen speelschema

Omdat er nu zes extra live wedstrijden uitgezonden worden, moesten er aanpassingen komen in het speelschema. De KNVB heeft vandaag het definitieve wedstrijdprogramma vastgesteld. In de praktijk betekent dit dat er elke speelronde wel iets is veranderd. Er is zowel geschoven in aanvangstijden als speeldata. Het nieuwe vastgestelde wedstrijdprogramma voor de tweede helft van de Keuken Kampioen Divisie is hier te vinden.