Een nieuw jaar vol nieuwe trends. Om het thuiszitten tijdens de lockdown zo fijn mogelijk te maken, is een gezellige kamer een must. Interieurstylist Irene Meerman, van Noord & Zoet Interieuradvies, geeft advies om je studentenkamer zo leuk mogelijk te maken.

Meerman vertelt over de trends van 2021: “Thuis is de plek waar je tot rust komt. Je ziet veel rustige kleuren en aardetinten. Maar als je wel voor kleur kiest, is het de trend om helemaal los te gaan. Dan zie je veel heldere en vrolijke kleuren.” Afgelopen jaren zijn duurzame spullen erg in opkomst. “Handgemaakt en duurzaam zijn de trend. Denk aan natuurlijke materialen, zoals hout. Eikenhout komt weer helemaal terug en ook walnotenhout maakt zijn comeback. De mediterrane sfeer blijf je ook nog steeds terugzien: rotan en riet.”

Irene Meerman

“Je hoeft niet altijd duur te denken om met de trends mee te gaan. Volg altijd je gevoel, een trend is maar een trend. Laat je niet beperken wat de grote meubelwinkels laten zien. Zelf kan je ook al veel. Mijn inspiratiebronnen zijn Pinterest en de natuur. Zet een paar takken in een vaas, schilder ze en hang er lampjes in. Bloemen moet je laten drogen tussen boeken. Die doe je in een lijstje of vaasje”, adviseert Irene.

Irene deelt hier 5 tips om je studentenkamer op een goedkope manier gezellig te maken.