Na de brand die de tribune van voetbalclub TOGB vrijdagavond heeft verwoest, is de club uit Berkel en Rodenrijs druk bezig met het maken van plannen voor een nieuwe tribune. Sponsoren, leden en andere voetbalverenigingen slaan de handen ineen en doneren geld. Naar verwachting staat de nieuwe tribune er nog voor het nieuwe voetbalseizoen. 

 De ruim vijftig jaar oude tribune, waar de supporters van het Berkelse TOGB de voetballers op aanmoedigden, is afgelopen vrijdagavond in vlammen opgegaan. Dat de loeiende sirenes van de brandweer onderweg waren naar de voetbalclub was een enorme schrik voor de inwoners van Berkel en Rodenrijs. De aankomende dagen wordt de tribune afgebroken en afgevoerd. Er wordt al hard gewerkt aan de plannen voor een nieuwe tribune. “Er gaat nu eerst een architect meedenken over een ontwerp van een nieuwe tribune, aangezien het ook moet passen bij de stijl van het clubhuis. Daarna moeten aannemers een begroting maken van hoeveel zoiets gaat kosten”, vertelt clubvoorzitter Andy Wibier. Er wordt gedacht aan een bedrag tussen de 100.000 en 250.000 euro. Het ligt er helemaal aan welke materialen er gebruikt gaan worden en of de tribune praktischer gebouwd kan worden. Denk aan kleedkamers onder de tribune en aan zonnepanelen op het dak. “Wij verwachten dat voor het nieuwe seizoen in september de nieuwe tribune al staat. Het is afwachten, omdat er misschien een nieuwe vergunning moet worden aangevraagd”, zegt Andy.  

Lees na de afbeelding verder

LonnekedeHoog

 Inzamelingsactie door 8-jarige Sem 

Een dag na de brand kwamen de 8-jarige Sem Havenaar en zijn vader Dennis op het idee om hun steentje bij te dragen aan de sportvereniging door flessen te gaan inzamelen. Sem trapt samen met zijn vader altijd graag een balletje bij de club en gaan daarom met een kliko langs de deuren van de inwoners van Gemeente Lansingerland om op deze manier geld op te halen voor een nieuwe tribune. “We zijn zaterdag begonnen en we hadden toen al 55 plastic flessen en 3 bierflessen opgehaald in 1 dag. Zondagavond hebben we twee winkelkarren vol met flessen weggebracht”, vertelt initiatiefnemer Dennis. “We hebben nu al 245 euro opgehaald op deze manier. Ik dacht dat het niet zo’n groot succes werd, maar op Facebook zijn er ook veel mensen die ons willen helpen.” Voor aankomende zaterdag en zondag heeft Sem samen met zijn vader een grote rit door Bergschenhoek en Bleiswijk gepland staan om flessen op te halen. 

 Ongeluk of brandstichting 

Er zijn vier jongens van dertien jaar aangehouden. De jongens worden verdacht van betrokkenheid bij brandstichting in het complex van TOGB, meldt de politie. De sportvereniging heeft zelf een ander vermoeden van wat er is gebeurd. “Wij kunnen niet bevestigen of de brand is aangestoken. Hier is een politieonderzoek naar. Wij speculeren daar niet over. Wel hebben we zelf een sterk vermoeden dat het een ongeluk is en niet is aangestoken, maar dit mag de politie onderzoeken”, vertelt de clubvoorzitter. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door TOGB 16-1 (@togb_jo16_1)