Middelbare scholen moeten opnieuw op de schop, deze keer om leerlingen op afstand les te geven. Het kabinet maakte in de corona persconferentie bekend dat scholieren vanaf 18 januari ook anderhalve meter afstand moeten houden.

“Dat is een lastige opgave”, vertelt Rector Tom Brocks van het Titus Brandsmalyceum in Oss. “Niet alleen voor ons als school, voor leerlingen wordt het ook een uitdaging.” Op dit moment krijgen alleen eindexamenleerlingen fysiek les, dat is nodig voor het centraal eindexamen.

Brocks vertelt in de onderstaande video hoe de klaslokalen met de nieuwe maatregelen eruit zien.

Naast de lokalen, wordt de aula ook aangepast. “De leerlingen mogen nu nog wel pauze houden, vanaf volgende week mag dat ook niet meer”, bevestigt Brocks.

De methode die middelbare scholen nu toepassen, werkt alleen met een beperkt aantal leerlingen. “Zodra alle leerlingen eenmaal weer naar school moeten, is het onmogelijk om het op deze manier vol te houden. Daar hebben we te veel leerlingen voor.”