Door het coronavirus is er een tekort van ruim 20.000 stageplekken voor mbo-studenten, dat staat in Keuzegids MBO 2021. Vooral horeca-stages zijn moeilijk te vinden, maar ze zijn er nog wel.

De horeca is al een paar maanden gesloten, het is daarom lastig om een stage te vinden in deze sector, dat meldt de vereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ondanks dat het moeilijker is om een horeca-stage te vinden, zijn er wel degelijk nog stages in deze beroepssector. Grote horeca bedrijven zoals Van der Valk zijn meestal wel in staat om nu stagiaires aan te nemen, bij hen is er minder kans op een faillissement dan bij kleinere bedrijven.

Kris Boekhorst (19) heeft sinds augustus een stage als receptionist bij het Casa Hotel in Amsterdam. Hij vindt dat de scholing niet erg is aangetast door het sluiten van de horeca. “Het is minder druk dan normaal, maar daardoor hebben stagebegeleiders meer tijd voor je om iets precies uit te leggen. Je leert alles, maar dan met een minder grote omvang”, zegt Kris. Sommige taken zijn wel veranderd, werken als ober zit er niet in. Toch bedenken horecazaken genoeg creatieve manieren om de mbo-studenten te scholen. Wanneer de horeca weer open mag is niet bekend.