Het kabinet twijfelt over een avondklok. In meerdere Europese landen is deze al van kracht. In Nederland zou dat betekenen dat je van acht uur ’s avonds tot vier uur ’s nachts niet naar buiten mag. Misschien deed je het al, maar dat betekent definitief elke avond thuiszitten. Wat kun je doen om tóch nog een leuke avond te hebben ondanks de avondklok? Hieronder vind je zeven tips voor en door studenten!

1. Zoek een nieuwe hobby, zoals puzzelen, breien of diamond painting. Je bent creatief bezig en de avond is ook nog eens zo voorbij!

Pixabay

2. Maak een pubquiz en richt een avondje in om deze online af te leggen met je vriendengroep. Je kunt ervoor kiezen om een algemene quiz te maken, maar je kunt deze ook over de vriendengroep laten gaan.

Emma Wijlaars

3. Lees een boek. Een avondklok hoeft niet te betekenen dat je bij de pakken neer moet gaan zitten. Je hebt minder sociale druk en meer tijd voor jezelf. Trek een boek uit de kast en droom weg.

Pexels

4. Organiseer een online spelletjesavond. Door de pandemie zijn we steeds bekender geworden met online evenementen organiseren. Je kunt via deze site een pakket kopen om met meerdere mensen online spelletjes te spelen.

Pexels

5. Online muziekbingo. Gezelligheid en muziek, wat is er nog meer nodig voor een geslaagde avond? Maak een gedeelde playlist aan op Spotify, zet deze op shuffle en wie het eerst bingo heeft, wint! Maar je kunt ook lijsten van Spotify zelf gebruiken, zoals Happy Tunes.

Emma Wijlaars

6. Ga uitgebreid koken. Flans een meergangen diner in elkaar, wellicht online samen met vrienden die hetzelfde menu koken en geniet van je kookkunsten. Kies bijvoorbeeld voor exotische keukens, om het gemis van reizen wat te beperken.

Pexels

7. Corona-proof logeren. De avondklok is van acht uur ’s avonds tot vier uur ’s nachts, een duidelijke oplossing is dus een sleepover! Nodig je beste vriend of vriendin uit, haal lekkere snacks en doe spelletjes of houd een film-marathon. Als je hiervoor kiest, houd dan wel 1,5 meter afstand!

Pexels