L’ Homo stopt ermee. Dat heeft LINDA dinsdag 12 januari laten weten. De lezersaantallen van het blad dalen al langere tijd. Sinds de coronacrisis is het blad stopgezet en nu besluit het tijdschrift dat het ook na de crisis niet meer terugkomt.

 “Jammer”, vindt Marvin van Erp, voorzitter COC Noordoost-Brabant. “Echter blijft het belangrijk dat alles een doel en bereik heeft. L’ Homo had altijd interessante thema’s en interviews, maar ik denk dat er in deze tijd genoeg andere media, welke ongeveer dezelfde rollen hebben.” De Gaykrant, Zij aan zij en Winq zijn online tijdschriften die dezelfde rol vervullen als L’Homo.

Op de eerste cover van het blad prijkte Arie Boomsma. Daarom werd hij drie maanden geschorst door de EO, dat het niet eens wat met de keuze van de televisiepresentator. Een aantal maanden later verliet hij de organisatie omdat er ‘geen verdere mogelijkheden waren tot vruchtbare samenwerking.’

Daarnaast heeft het tijdschrift heeft een controversieel verleden. Zo schoot onder meer een cover met Tim Hofman en Jan Versteeg (beide hetero), in het verkeerde keelgat van de lezers. Zij stonden kussend op de voorpagina. De lezers zagen liever een cover met de doelgroep van het blad, omdat homoseksualiteit hierdoor zou worden geseksualiseerd.

LINDA heeft aangegeven dat er bij bijzondere gebeurtenissen een uitzondering wordt gemaakt, dan zal er een nieuwe editie van het tijdschrift verschijnen. Wat dit inhoudt, wordt niet verder uitgelicht.