Negentiende op je negentiende; Mitchel van den Brink (19) is de jongste rijder ooit die de finish heeft gehaald van de Dakar Rally. De zoon van ‘Dakarlegend’  Martin van den Brink, die de wedstrijd ook uitreed, eindigde de Dakar als negentiende.

De Dakar Rally is een woestijnrally die sinds vorig jaar in Saoedi-Arabië wordt verreden. Mitchel van den Brink deed al twee keer eerder mee, beide keren als monteur in een truck. Dit jaar zat hij zelf achter het stuur van een truck. Van den Brink vertelt dat hij sinds jongs af aan al mee wilde doen aan de rally. “Ik heb altijd al de droom gehad om mee te doen en ik volgde mijn vader ook altijd op de tv.” Nu is Van den Brinks grote droom dus uitgekomen en viel het zeker niet tegen. “Het was een super mooie tijd, we hebben constant genoten en veel mooie momenten meegemaakt.”

Moeilijke momenten

Toch was het zoals verwacht niet altijd even makkelijk. Het team reed tijdens de rally voornamelijk in het donker en éékeer had de truck geen stuurbekrachtiging meer. “We hebben het toen tijdelijk kunnen repareren, maar alsnog moesten we met drie man aan het stuur trekken.”  Daarnaast waren er ook meer duinen dan verwacht. “Ik was nog vrijwel nooit door de duinen gereden, ik moest dan ook erg wennen in het begin.” Uiteindelijk haalde Van den Brink de finish, maar de honger is nog niet gestild. “Afhankelijk van de omstandigheden willen we volgend jaar zeker verder groeien.”