Samen in strijd tegen kanker, dat is het motto van vier DJ’s die geld inzamelen voor stichting KWF kankerfonds. Dit willen zij doen met een 15 uur durende livestream. Op 30 januari gaat deze geldinzamelingsactie plaatsvinden.

Tygo Vermeulen, artiestennaam DJ Bootygo, is een van de DJ’s die zijn talenten laat zien in deze livestream. Het onderwerp kanker komt voor deze DJ’s wel erg dichtbij: ‘’We kennen zelf eigenlijk allemaal iemand die nog vecht tegen kanker of al is overleden aan de ziekte. Het is voor ons dus een persoonlijk onderwerp.’’

In Nederland krijgt 1 op de 3 mensen ooit kanker. Het KWF doet onderzoek naar nieuwe behandelingsmethoden. In 2020 haalde het KWF kankerfonds 4,2 miljoen euro op via inzamelingsacties en donaties. ‘’We hebben in een paar uur tijd al zo’n 30 euro opgehaald doordat mensen nu al een plaat kunnen aanvragen. Hoewel dat niet als heel veel klinkt is het voor ons al een mooi begin. Het uiteindelijke doel is toch zeker wel 1000 euro ophalen’’, vertelt de DJ.

Met de avondklok in zicht is er echter een mogelijkheid dat de livestream niet door kan gaan. Toch zijn de DJ’s niet bang dat de avondklok roet in het eten gooit volgens Vermeulen: ‘’We nemen gewoon allemaal een luchtbed mee, dan kan de livestream in ieder geval doorgaan. Ik neem aan dat wij niet minder geld op gaan halen door de avondklok, mensen waarderen dit soort acties. Het kijken van een livestream is natuurlijk een leuke bezigheid als je toch binnen moet zitten. Misschien dat het juist voor extra opbrengsten zorgt.’’