Eén op de drie studenten geeft zijn leven tijdens de coronacrisis een zware onvoldoende. Ondanks dat de impact van de pandemie op studenten groot is, willen ze graag helpen bij corona gerelateerde problemen. Dat blijkt uit onderzoek van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).  

De persvoorlichter van ISO, de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland, verklaart waarom veel studenten hun leven nu beoordelen met een zware onvoldoende. “Dat heeft verschillende redenen. Het alleen op je kamer zitten en onderwijs volledig online volgen, is één van de oorzaken die in het onderzoek naar voren komt. Dat is nogal lastig voor studenten.”

Oplossen coronaproblemen

Studenten willen helpen bij het oplossen van coronaproblemen. Ze zitten thuis zonder bijbaantje en hebben meer tijd over op een dag. “Studenten moeten vooral betrokken worden bij bepaalde uitvoerende dingen, zoals bij het vertalen van het coronabeleid naar hun eigen situatie. Dan wordt het allemaal een stuk duidelijker. Bij de gemeente kunnen studenten projecten organiseren en oppakken of meer betrokken worden in de veiligheidsregio”, aldus de persvoorlichter van ISO.

Twee studenten, Bloem van Beijsterveldt en Fee Cival, vertellen hier hoe zij de lockdown ervaren.