CAST (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg) schrijft een posterwedstrijd uit voor kunstenaars en ontwerpers. Het centrum voor architectuur en stedenbouw wil hen hiermee de kans geven om gemeente Tilburg wat meer kennis te laten maken met de ontwikkelingen van duurzaamheid.

 Claudia Aarts, strategisch programma coördinator, zegt dat ze vooral de burgers van Tilburg nieuwsgierig willen maken door de posters. “We vinden dat mensen zelf ook een rol spelen in de ideale buurt. Met het doel om nieuwsgierigheid los te maken bij de bewoners.” Aarts wil met mensen in gesprek gaan en ze erbij betrekken. Volgens haar kunnen bewoners er wel degelijk een rol in spelen.

Creativiteit

CAST is op zoek naar een visueel talent, iemand die met creatieve invalshoeken komt. CAST is ervan overtuigd dat ontwerpers of kunstenaars ervoor kunnen zorgen dat de verbeeldingskracht bij mensen voor een positieve energie zorgt.

Aarts: “Wij zetten het idee voor de poster zover uit zodat het vanuit alle creatieve disciplines uitgezet kan worden. Ik ben heel benieuwd of kunstenaars zich hierbij geroepen voelen om een bijdrage te leveren hieraan.”

De posters worden op groot formaat door de wijken verspreid, maar het formaat van de poster is ook dusdanig klein dat mensen ze bij hun raam bijvoorbeeld kunnen ophangen. CAST wil met de programmalijn een Stad vol Energie de wijken van Tilburg kennis laten maken met energie en duurzaamheid. De posterwedstrijd is het startschot.