Na de persconferentie van Mark Rutte van gisteren lijken er nog steeds onduidelijkheden te zijn voor de horecazaken. Er werden nieuwe maatregelen aangekondigd, waaronder de eventuele avondklok. 

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over of de avondklok ingesteld wordt of niet, maar gisteren werd deze al aangekondigd in de persconferentie. De horecazaken laten weten dat er nog niet veel duidelijkheid is over wat de avondklok voor hen zal betekenen. Wel is bekend dat als de avondklok wordt ingesteld, deze waarschijnlijk zal gelden van half negen in de avond tot half vijf in de nacht. De bezorging van eten gaat wel gewoon door, maar afhalen is niet meer mogelijk. 

Is dit niet nóg een klap voor de horeca? 

De vraag wat de avondklok op financieel gebied gaat betekenen voor de lokale horecazaken blijft onbeantwoord. “Ik heb geen glazen bol natuurlijk. Voor ons is het ook een verrassing”, vertelt Elias, eigenaar van het Berkelse Döner&Zo. “Met de juiste papieren en een werkgeversverklaring mogen we gewoon bezorgen en die hebben wij.” Elias geeft aan eigenlijk geen moeite te hebben met de avondklok. Zij zouden de zaak drie kwartier eerder moeten sluiten dan normaal. Wat de daadwerkelijke gevolgen zullen zijn, dat zal de tijd leren.