Carnaval dit jaar kan – net als andere evenementen en feesten – niet doorgaan vanwege het Coronavirus. Eigenaren van evenementlocaties verdienen dit jaar al weinig en nu feesten zoals carnaval al niet doorgaan, lopen zij een hele hoop geld mis. Zo ook voor Geert Sanders, eigenaar van Sterrebosch; een restaurant en evenementenlocatie in Wijchen.

“We beginnen meestal de donderdagavond met Carnaval Plus. Dat is een avond speciaal gericht op de gehandicapte mensen. Carnaval is gewoon een heel belangrijke week. Als je vier dagen bent uitverkocht, dan wil dat wel iets zeggen.” Sanders is blij als hij terugkijkt op vorig jaar toen carnaval nog door kon gaan gezien de inkomsten.

Omzet carnaval

Met carnaval behaalt Sanders een maandomzet in vier á vijf dagen. “Vaak zijn journalisten heel erg nieuwsschierig naar de omzet en wat minder naar het resultaat. Mensen denken vaak dat als de tent vol is, dat we binnen zijn qua geld. Het lijkt altijd geweldig en booming dat er alleen maar geld wordt verdiend, maar er is zeker een keerzijde.”

Vorig jaar had Sanders op de zondag met carnaval een artiest geboekt voor 5500 euro terwijl deze maar een halfuurtje kwam. Die prijs moet je wel uit je omzet halen, vindt Sanders. Je moet dan veel kaarten verkopen, anders kun je het programma nog niet eens betalen.

Alternatief

Sanders en zijn medewerkers, maar ook dj’s uit de buurt, willen een alternatief online carnaval organiseren. Het liefst willen ze zoveel mogelijk alle online geplande evenementen gratis en dus toegankelijk maken voor iedereen. “We moeten wel nog even kijken hoe we dat met de kosten van het livestreamen gaan doen en wat het kost om de dj’s te betalen”, aldus Sanders.

Om toch nog een soort carnaval vanuit de woonkamer te vieren, kun je dus gewoon online de livestream volgen. Je hebt een paar ingrediënten nodig: bier, snacks, muziek en heul veul confetti! Hieronder staat een lijstje van snacks die je goed kan gebruiken tijdens de carnavalsweek.

Worstenbroodjes

Natuurlijk kan deze snack niet ontbreken op het lijstje. Heeft dit broodje nog verdere uitleg nodig?

Flügel-roombroodje

Dit broodje bestaat uit room en Flügel. Simpel, maar lekker. Als je ervan houdt om het kwaad met kwaad te bestrijden, zou je dit broodje moeten eten als anti-katervoedsel. Maar door de Flügel zal het lastig worden. Je moet wel achttien zijn om dit broodje te kunnen happen.

Boerenkoolvlaai

Bakkerij Van Doorn kwam vorig jaar met deze bijzondere maaltijd. Het moet een ‘gezonde’ hap zijn tijdens het feesten en drinken. Een goede bodem is het halve werk!

Frituurpanhapjes

Verstand op 0 en de frituur op 180. Niets is zo lekker als wat vette snacks uit de frituurpan. Haal wat hapjes in huis en gooi ze erin!