Beeld: @LucidMotors.com

Er komt een nieuw soort elektrische auto op de markt; de Lucid Air. Het bedrijf Lucid Motors gaat daarom een deal aan met het Amerikaanse bedrijf SPAC Chruchill Capital Corp (CCIV). Dat zal voor meer bekendheid zorgen en Tesla misschien wel overtreffen. We spreken Mattijn Nederend, online hoofdredacteur van TopGear, over het nieuwe automerk.

Verschil Lucid Air en Tesla

Prijs

Op 14 oktober maakte Lucid Motors de prijs bekend van de goedkoopste versie van de Air. De auto wordt voor een bedrag van 77.400 dollar (inclusief belastingen) aangeboden in Amerika. De zogeheten Lucid ‘Air’ is het instapmodel en dus ook het goedkoopste model.

Volgens Mattijn Nederend zullen Nederlanders niet in de rij staan voor de Lucid Air. “Het blijft een duur ding. Voor een relatief kleine markt van dure elektrische auto’s, zal het wel wat bekijks opleveren en populariteit. Dat hangt wel af van de uiteindelijke prijs in Nederland, want die is nog niet bekend.”

De hele snelle Lucid gaat meer dan 100.000 dollar kosten. Volgens Nederend val je in Nederland daarmee buiten de belastingvoordelen. “Alleen de goedkope elektrische auto’s hebben een belastingvoordeel en de Lucid Air maar een klein beetje vanwege de hoge prijs. Het zal in Nederland niet zo’n auto zijn waar mensen helemaal gek van worden.”

Tweet met knipoog

Nadat de prijzen bekend werden van Lucid Motors schreef Elon Musk, eigenaar van Tesla, via Twitter dat hij zogenaamd de strijd aangaat met het bedrijf. De Tweet is geschreven met een knipoog.

Elon Musk heeft volgens Nederland twee woordgrappen in een prijs gewikkeld. Er is dus niet duidelijk of de prijzen van Tesla zullen dalen naar aanleiding van de Lucid Air die op de markt komt eind 2021. “De prijs 69.420 is een bijzonder getal. 69 is een ‘standje’ en 420 heeft te maken met wiet”, aldus Nederend.

De Tesla baas heeft al vaker iets getweet met deze bijzondere getallen. Hij verwees ook daar naar het getal 420.

Volgende week zal de deal plaatsvinden tussen Lucid Motors en het bedrijf SPAC Chruchill Capital Corp (CCIV). De aandelen zullen naar verwachting stijgen van CCIV. Of Tesla daarna de prijzen van de auto’s alsnog laat dalen, is nog onbekend.