‘Investeer in je gezondheid, neem een privé spa’, klonk het devies van het huis-aan-huisblad Witte Weekblad. Zoekt de liefhebber echt naar mogelijkheden nu wellnesscentra gesloten zijn? Het bedrijf Welvaere verkoopt wellness producten en merkt een aanzienlijke stijging in de verkoop op.

Medewerker Sanne Mulder van Welvaere: “Sinds de eerste lockdown is met name de vraag naar hottubs en sauna’s heel groot.” Ondanks de mogelijkheid om zelf een spa te creëren kan dat niet meten aan een echt wellnesscentrum, aldus medewerker Berend van het Oosterhoutse wellnesscentrum. SpaOne Thermen in Oosterhout is langer gesloten dan geopend geweest, maar is niet bang voor bezoekers die niet meer komen. Berend: “Het is goed dat mensen bezig zijn met het verbeteren van hun weerstand. Aan de andere kant, wat zij thuis creëren is niet te vergelijken met ons aanbod. Thuis heeft iemand misschien één sauna, een wellnesscentrum kent er tientallen.”

Geen vakantie, wel een spa

“We merken dat klanten ineens kunnen investeren in een spa. Ze geven geen geld uit aan vakanties of dagjes weg en houden dus geld over. Een sauna of jacuzzi geeft dan toch het even weg zijn-gevoel”, aldus Sanne Mulder. Als verkoper verwacht ze niet dat dit de echte vervanging gaat zijn voor de echte wellnesscentra: “Een bezoek aan een wellnesscentrum valt echt onder een dagje weg. Een eigen spa is dan toch een tijdelijke luxe-oplossing.”

Afwachten

Voorlopig is het nog afwachten wanneer de echte wellnesscentra weer open kunnen. Voordat de tweede lockdown werd afgekondigd waren sauna’s en wellnesscentra even open. De meeste mensen zullen na de opening van sauna’s vooral nog hopen op een open restaurant en het niet hoeven dragen van een mondkapje, verwacht Sanne Mulder.