Hoe de ene liever wacht met het opzetten van een bedrijf vanwege de coronacrisis, neemt de ander juist de stap om het te doen. Genoeg mensen hebben zich in deze onzekere tijd toch gewaagd aan een nieuw avontuur.

LonnekedeHoog

“Ik moest voor mijn eenentwintigste starten, of er nou corona is of niet”

Jordy Verboon heeft sinds een maand zijn eigen bedrijf opgezet, namelijk Verboon Wines. Hij is op twintig jarige leeftijd de jongste wijnleverancier van Nederland en wil graag uitgroeien tot de grootste leverancier van Nederland.

Sneltestbedrijf faillietzzp’er kan fluiten naar zijn geld 

Giovanni van Gastel (19) waagde zich tijdens de pandemie aan een nieuw avontuur. In december begon hij bij een gloednieuw bedrijf dat sneltesten aanleverde. Na ruim twee maanden gewerkt te hebbenhad Giovanni nog steeds geen geld ontvangen en ging het bedrijf failliet. 

Giovanni zag het veelbelovende bedrijf met de weken in duigen vallen. Hij was aangewezen als verantwoordelijke voor de communicatie, het design en het bedenken van contentDe eigenaren gingen er blanco in en hadden te weinig kennis op het gebied van de werkzaamheden en een niet groot genoeg zakelijk netwerk om dit tot een succesvol bedrijf te laten uitgroeien. Giovanni had hoge verwachtingen van het bedrijf, aangezien de sneltesten in die tijd een opkomst maakten in Nederland. “Ik zag er echt potentie in. Het was een veelbelovend bedrijf met veel kansen en potentie”, vertelt Van Gastel. Het paste precies in zijn straatje, omdat hij een de grafische opleiding DTP volgt. Als jonge student dacht hij zijn droombaan gevonden te hebben, maar niets leek minder waar te zijn. Hij heeft namelijk niet betaald gekregen voor zijn gewerkte uren. “Ik ben blij gemaakt met een dode mus”, sluit hij af. 

Luno Meubilair: een succesvol bedrijf dat begin pandemie is gestart

Luno Meubilair is een jong bedrijf dat studiomodellen aanbiedt voor een prijs waar andere meubelzaken niet aan kunnen tippen. Eigenaren Noah Visser en Lucas van Wingerden rijden met hun busje heel Nederland door om de studiomodellen op te kopen. Deze meubels worden namelijk slechts gefotografeerd voor de verkoop en als deze niet binnen 72 uur worden opgehaald, dan komen ze op de schroothoop te liggen. Hier zagen Noah en Lucas hun kans.