Stembureau 013: drukte met sporadische coronaherinnering

Groot favoriet om te stemmen in Tilburg is poppodium 013. De concertzaal organiseert binnen het pand een ‘stem als ster’ tour die een backstage mogelijkheid heeft. Voordat je ‘stembiljet’ kan zeggen, staat er al een rij langer dan een uur.

 Stemmen in Tilburg bij poppodium 013Kamiel Visserundefinedundefined

De coronamaatregelen lijken op sommige plekken niet in acht te worden genomen. Een eenzame medewerker van het stembureau wees hun hier sporadisch op. Dit bleek slechts enkele momenten zin te hebben. Mondkapjes werden in het buitenweer door sommige mensen niet gedragen.

Op het moment dat de bezoekers bij de hekken aankomen, staan er borden met wachttijden. Een aantal bezoekers liet zich hierdoor afschrikken.

Rijen tot over de hoek bij het stemmen in Tilburgs poppodium

Écht een goed moment om te gaan stemmen bij de populaire locatie in Tilburg is er op verkiezingsdag niet. Zowat de hele dag stond er een rij die ruimschoots de hoek om ging. Alle wachtenden hebben daarentegen een goed humeur, en er is duidelijke communicatie over wachttijden.

Poppodium 013 lijkt alle toeters en bellen uit de kast te hebben getrokken voor hun publiek. Door het hele pand waren neonlichten en sfeerimpressies van concerten te bewonderen. Zelfs de rode loper is uitgelegd voor de honderden, al dan niet duizenden stemgerechtigden.

Halverwege in het gebouw, waar normaliter de kleine zaal zou zijn, was een indrukwekkende verzameling van artiesten te bewonderen. Her en der waren flarden van hopende en verlangende uitspraken over het nachtleven te horen. De realiteit word daarbij toch met enige regelmaat aan bod gebracht.

Na ruim een uur wachten, is het einde dan toch in zicht. Een grote zaal met daarin een imposant aantal stemhokjes. De plicht riep en hierbij was dan ook hard tl-licht nodig. Hierna zou de lol voor veel bezoekers dan uiteindelijk kunnen beginnen.

In een donkere maar sfeervolle hal, kan uiteindelijk gekozen worden met welk nummer het podium wordt betreden. Recente hits zoals ‘Levitating’ van Dua Lipa waren te kiezen, maar ook heavy metal, rock en hiphop voor de liefhebbers. Op het podium wordt voor even de ware celebrity  uitgehangen. Na dit korte extasemomentje was het daarentegen tijd voor de volgende. De anderhalve meter kan anders niet langer gewaarborgd worden.