Na een kuitblessure die Arjen Robben met zijn club FC Groningen in oktober 2020 tegen FC Utrecht opliep, heeft ‘De Man van Glas’ de training weer opgepakt. De 37-jarige topvoetballer gaat het weer proberen. “Ik vind het dapper”, zegt sportjournalist Sjoerd Mossou van het AD. 

FC Groningen-trainer Danny Buijs sprak op vrijdag 19 maart tijdens een interview met RTV Noord dat hij ‘hoopvol’ is over de rentree van de speler, die een wereldtopper werd bij Bayern München en het Nederlands Elftal. “Arjen heeft een enorme gedrevenheid en bezit extreme kwaliteiten. Hij is nog steeds erg goed”, zegt Buijs.

Op de vraag wanneer zijn vedette weer wedstrijdfit zal zijn, is Buijs voorzichtig. “Het heeft nog wel even nodig. Ik hoop hooguit een paar weken. Maar we moeten ook niet te snel gaan. Arjen is gretig, wij zijn gretig, maar we willen niet dat het weer fout gaat.”

De Instagram-post waarin de club vertelt dat Arjen Robben kuitproblemen heeft

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FC Groningen (@fcgroningen)

Dapper
Sportjournalist Sjoerd Mossou is ook enthousiast over de rentree van Robben. “Het is daarbij wel wat voorbarig om nu al erg blij te zijn. Het moet nog maar blijken of dit daadwerkelijk gaat slagen. Maar het zou natuurlijk hartstikke leuk zijn. Robben is een van de beste Nederlandse voetballers ooit. Anderzijds lijkt mij dit voor hem nu niet de allerleukste periode. Erg frustrerend, maar ook heel dapper dat hij de drive voelt om het alsnog af te maken.”

De vraag wanneer Robben mogelijk weer het speelveld betreedt, laat Mossou onbeantwoord. “In het geval van deze spits is het lastig te voorspellen wanneer hij er nu écht klaar voor is. Arjen is met 37 jaar behoorlijk op leeftijd en erg blessuregevoelig, maar terugkomen doet hij zeker. Zo zit hij in elkaar. Opgeven is voor hem geen optie.”

Overzicht voetbalcarrière Arjen Robben
Meer lezen over Arjen Robben? Dat kan hier!