Wie in de meivakantie nog op vakantie wil in de eigen land, moet er snel bij zijn. Nederlandse vakantieparken zijn bijna volgeboekt in de meivakantie. Sinds zondag is er een run op accommodaties in eigen land. Dit komt door het negatieve reisadvies dat hoogstwaarschijnlijk zal worden verlengd tot na de meivakantie.

Het negatieve reisadvies vanuit Nederland voor de hele wereld wordt, volgens de Telegraaf, sowieso met twee weken verlengd. Dat zou vanavond tijdens de persconferentie bekend gemaakt worden. Volgens de Telegraaf gelden de reisadviezen tot nu toe altijd tot na een vakantie. Als dit nu weer zo is, zal het advies dus verlengd worden tot en met 9 mei.

Binnenlandse vakantie

Het advies is aangeduid met kleurcode oranje; Dit betekent dat het advies is alleen voor noodzakelijke reizen naar het buitenland te gaan. Op vakantie gaan binnen Nederland is volgens de overheid wél toegestaan wanneer de vakantiegangers zich aan de basisregels rondom het coronavirus houden. Jeanette ten Kate-Winter, persvoorlichtster van Landal Greenparks, ziet al sinds zondag een grote toename aan boekingen voor de ruim vijftig vakantieparken. “Er is nog wel plaats in de meivakantie, maar niet zoveel meer. Als je in de meivakantie op vakantie wil, moet je er nu dus wel snel bij zijn.”

Stijgende boekingen

Landal Greenparks zal, volgens Kate-Winter, ondanks de coronacrisis snel volgeboekt zijn. “Sinds zondag worden er steeds accommodaties geboekt bij onze Nederlandse parken. Vanavond is natuurlijk de persconferentie en we verwachten daarom ook dat de boekingen morgen nog verder zullen toenemen, vooral voor de meivakantie.” Volgens een artikel van BNR nieuwsradio (BNR) zitten Nederlandse vakantieparken al voor ruim tachtig procent volgeboekt in de meivakantie. In een uitzending van BNR vertelt Geert Dijks, directeur branchevereniging Hiswa-Recron, dat er ook in de boekingen voor de zomervakantie al een stijging waarneembaar is.

Zomervakantie

Tijdens de vorige persconferentie op 8 maart vertelde minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat het reisbeeld er voor de zomervakantie positiever uitziet. De verwachting van de minister is dat in juli iedereen die gevaccineerd wil worden, gevaccineerd is en dat er al vele maatregelen zullen zijn verdwenen. Er is dus een kans dat er in de zomer weer reizen naar het buitenland mogelijk zijn.