Vrijdag gaat het gloednieuwe seizoen van de Formule 1 weer van start. Tim Coronel, onder andere bekend van zijn deelname aan de Dakar Rally’s samen met zijn broer Tom, doet alvast een vooruitblik op de aankomende races.

De wintertests zijn geweest en vanuit daar kan al een hoop opgemaakt worden. Red Bull oogde bijzonder goed tijdens de testdagen, waar Mercedes juist tegen veel problemen met de auto aan liep. Dat Mercedes nu wat tegenviel, zegt nog helemaal niks volgens Coronel. “Het zal ze vast pijn gedaan hebben dat ze tijdens deze tests niet helemaal goed uit de verf kwamen, maar ik verwacht dat de Mercedessen nog steeds een kleine voorsprong hebben ten opzichte van de Red Bulls.” Mercedes is nu zeven jaar achter elkaar de grote winnaar van de constructeurs kampioenschappen, met als kartrekker de zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. 

Jeddah Street Circuit en Zandvoort
Ook worden er dit jaar nieuwe circuits toegevoegd aan de racekalender, waaronder het Jeddah Street Circuit in Saudi-Arabië. Coronel, die daar met de Dakar Rally de start en finish had, kent het circuit goed. “Natuurlijk kijk ik daar naar uit, maar het leukste is absoluut Zandvoort in september. Als we daar met publiek kunnen rijden, dan is Koningsdag er niets bij.” 

Mick Schumacher (Photo by Lars Baron/Getty Images) Getty Images

Nieuwe gezichten
Naast de nieuwe circuits schitteren er ook een aantal nieuwe gezichten op de baan. Niemand minder dan de zoon van Michael Schumacher, Mick, zal dit jaar zijn debuut maken in de Formule 1. “Met Formule 2 heeft hij absoluut laten zien dat hij hier hoort, maar het is nog maar de vraag of hij die ervaring snel genoeg kan omzetten. Ik denk niet dat hij de nieuwe Leclerc (Charles Leclerc, Ferrari red.) zal worden. Dat hoeven we niet van hem te verwachten.”