Nog twee dagen en dan zijn de eerste vrije trainingen van 2021 in het nieuwe Formule 1 seizoen een feit. Maar wat kunnen we dit jaar verwachten? We vroegen het aan de fans.

Remi van Trigt

“Mercedes was toch echt wel de grote teleurstelling van de afgelopen testweek”. Remi van Trigt, 18 jaar en fan sinds 2016, heeft een duidelijke voorkeur voor Red Bull, het team van Max Verstappen. “De auto is goed dit jaar, maar alles moet wel mee zitten om voor de winst te gaan dit seizoen. Als hij vaker zijn auto uit de muur weet te houden, kan hij het gat met de absolute top verkleinen. Toch verwacht ik aan het eind van het seizoen weer een titel voor Hamilton, met Max op de tweede plek.”

Mitch van Erwijk

Mitch van Ewijk (23) volgt het racecircus al vanaf 2003, lang voordat Verstappen zijn debuut maakte. Hij is groot fan van McLaren-coureur Daniel Ricciardo. “McLaren rijdt dit jaar met een Mercedes-motor, dus zij beginnen zeker met een voorsprong. Ik verwacht een derde plek in het kampioenschap.” Wie volgens hem ook hoge ogen gaat gooien, is nieuwkomer Yuki Tsunoda. “Tsunoda zal in zijn eerste seizoen ontzettend competitief zijn, in tegenstelling tot Mazepin en Schumacher. Het is een aanvallende coureur.”

Volkan Tasdan

Volkan Tasdan (40) is het daar absoluut mee eens. “Hij ontwikkelt zich bizar snel, een genot om naar te kijken.” Tasdan volgt de F1 al vanaf 2005 en is fan sinds de documentaire ‘Senna’, over de gelijknamige oud-coureur, uitwam in 2010, tevens het jaar waarin Red Bull kampioen werd. Of dat dit jaar weer zo is, verwacht hij niet. “De top 2 blijft hetzelfde, maar ik denk dat Ferrari en McLaren van positie wisselen. Ferrari hoort in de top.”