ROTTERDAM – De gemeente stelt 440 horecavouchers van 500 euro beschikbaar en geeft horecagelegenheden een evenementenstrippenkaart. Horecaondernemers hebben het zwaar. In Rotterdam wil de gemeente de horeca tegemoet komen voor als de terrassen weer open mogen.

Horecaondernemers mogen van de gemeente hun terrassen twee keer zo groot maken wanneer dit weer mag, onder begeleiding van informatieteams kan zo het terras coronaproof gemaakt worden. Zo valt te lezen op de website van gemeente Rotterdam
Ondernemers die extra geld nodig hebben om dit te realiseren kunnen zich aanmelden voor een horecavoucher. “De horecavouchers zijn er om de horecaondernemers te ondersteunen, we hadden gehoopt op perspectief voor 1 april maar dat bleek niet het geval. Als het van het rijk weer mag moeten zij de ruimte hebben en helpen wij hun”, vertelt woordvoerder Tristan van Rijn van de wethouder economie.

Als horecaondernemer kun je een plan maken voor uitbreiding van het terras. Met de offerte daarvan kun je een aanvraag doen voor de horecavoucher. De horecavouchers zullen op volgorde uitgegeven worden: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Van Rijn: “De horecavoucher kan ook ingezet worden om middelen aan te schaffen die de anderhalve meter waarborgen, of bijvoorbeeld extra stoelen en tafels om genoeg afstand te houden op het vergrote terras.”

Vizier op horecavoucher

Vincent Bek, eigenaar van café Walenburg is van plan een horecavoucher aan te vragen: “Om alle maatregelen toe te passen is aardig wat geld nodig, uiteindelijk zal ik wel een horecavoucher aanvragen.” Zijn café heeft een terras wat uitgebreid kan worden, tegenover zijn zaak kunnen nog tafels staan en zelfs op de parkeerplaats naast het café kan een tafel komen. Veel problemen verwacht Bek dan ook niet. “Het is fijn dat Rotterdam welwillend tegenover het openen van de terrassen staat en er nu deze steun is.”