Met het aanplanten van 450 struiken en 150 bomen hopen vrijwilligers vrijdagochtend het bosgebied rondom Villa Vredelust te herstellen. Hoewel de reacties op sociale media verdeeld zijn, hebben de vrijwilligers het enorm naar hun zin gehad.

Het gebied rondom het rijksmonument heeft het de laatste jaren veel te verduren gehad. De aanleg van nieuwe paden heeft de natuur veel bomen gekost. De ondernemers van Vredelust vonden het daarom tijd om de natuur in zijn oude glorie te herstellen. Op sociale media deden ze een oproep voor extra handjes.

Enthousiaste reacties wisselde zich hier af met kritiek. “Dus eerst kappen en slopen… prachtige natuur vernietigen en dan vragen of andere mensen het komen inplanten??” “Kunnen ze goed zelf, ze hebben het stuk grond ook zelf geruïneerd.” En “Eerst monumentale bomen kappen en dan nog gratis personeel werven om weer in een goed blaadje te komen. Nou nee zeg!”

Toch stonden er om 9 uur zo’n twintig man met een schep klaar om de handen uit de mouwen te steken. Yvette van Abeelen was daar een van. Ze komt zelf graag bij Villa Vredelust en schreef zich meteen in toen ze de oproep zag. “Ik zie het bos graag zoals het hoort. Vanochtend konden we meteen aan de slag en mochten we allerlei boompjes planten. De kinderen hebben hun eigen beuk mogen planten, dit was natuurlijk een hoogtepunt. We hebben een hele leuke ochtend gehad.”

Ronald Meeuwissen en zijn kinderen kijken ook terug op een leuke en leerzame dag. “We zochten een leuke activiteit voor kinderen en het is supertof dat dit in corona tijden kan. Mijn jongens hebben nu een eigen boom! We wandelen graag in het bos daar, ik hoop ze op deze wijze toch nog wat van de natuur mee te geven.”