Een lokale munt in het Westland wordt sinds de coronacrisis steeds populairder. Dit komt door de sluiting van winkels en de oproep om meer bij lokale ondernemers te kopen. De Westlandse Watermunt wordt inmiddels door dertig lokale ondernemers geaccepteerd.

De watermunt is een initiatief van Hans van Poelgeest. Het doel van de watermunt is volgens hem om de financiële welvaart in de regio langer vast te houden. Hij hoopt dit jaar tot 75 acceptatiepunten in de regio te komen, en op de lange termijn zo’n 250 punten. Zo kan de consument volgens Van Poelgeest zelf de overwogen keuze maken om ergens zijn boodschappen te doen.

Schoonheidssalon Académie de Beauté in ‘s-Gravenzande is één van de dertig deelnemers. Carla Schuitman, eigenaresse van de schoonheidssalon, is net gestart met de watermunt. ‘’Door dit betaalmiddel te gebruiken worden de lokale ondernemers gesteund, en ik vind dit erg belangrijk’’, vertelt Schuitman.

Maar zo’n lokale munt, is dat ook iets voor jongeren? Initiatiefnemer Hans van Poelgeest vertelt hierover in onderstaande video.