Dutch Esports Academy (DESA) is begonnen met de rekrutering van nieuwe spelers voor het Nederlands team Rocket League. Als je wint, mag je Oranje vertegenwoordigen op de Intel World Open, een toernooi verbonden aan de Olympische spelen in Tokio.

De zoektocht naar gametalent is begonnen. Deze zomer vinden de Olympische Spelen plaats, waaraan een e-sportstoernooi verbonden is. Iedereen die er de drive voor heeft, kan nu een poging wagen om daar met zijn of haar controller voor Oranje te komen spelen.

Rocket League is niet alleen een fenomeen binnen de gamewereld; het is ook in e-sportland een grote rol gaan spelen. Miljoenen spelers van over de hele wereld downloadden het spel, dat onlangs gratis werd. De combinatie van voetbal en racing maakt het een unieke game waar veel mensen graag naar kijken.

Rocket League
Rocket League. Phantom / YouTube

DESA is op zoek naar spelers die zichzelf kunnen bewijzen in de kwalificatietoernooien van de Keuken Kampioen Divisie, waar je je tussen 22 maart en 2 april voor kunt inschrijven. Inmiddels hebben we al veel aanmeldingen mogen ontvangen. Maar we hopen altijd op meer, aldus Sanne de Zwaan, initiatiefnemer van DESA.

Eisen

Om mee te doen, zul je eerst een team moeten vinden. Individueel inschrijven is niet mogelijk. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je goed speelt, maar is ook je fysieke gezondheid doorslaggevend. De Zwaan: We vinden het heel belangrijk dat er bij de spelers een balans is tussen hun gamecarrière en alles wat zich daarbuiten afspeelt. Daarom kijken we vooral naar fitte spelers die ook naar school gaan of bijvoorbeeld werken.

De Nederlanders die al op professioneel niveau spelen, wil DESA ook benaderen. Bijvoorbeeld ViolentPanda, wiens echte naam Jos van Meurs is. We begrijpen het als hij bij zijn huidige team zijn handen vol heeft, maar hij kan vanuit zijn ervaring zeker bijdragen aan onze inzending.

Inschrijven of meer informatie? Klik hier.