Ondanks de coronamaatregelen kunnen Osse kinderen alsnog op zoek naar paaseieren.  Op facebook deelde Rianne Pors-Noordveld en Michelle Strik de oproep aan lokale gezinnen om een kleurplaat aan de deur te hangen en (verpakte) paaseitjes te verstoppen in de tuin.

Het idee van de paasjacht stemde van een eerder georganiseerd evenement met Halloween, de pompoenjacht. Toen konden kinderen ook door heel Oss heen op jacht naar huizen die zich hadden ingeschreven, gemarkeerd met een pompoen. Geïnspireerd door dit evenement organiseerde Rianne en Michelle een soortgelijk evenement voor op 5 april.

“Het idee is om je raam en/of tuin te versieren in de stijl van Pasen. Via een map op Google kunnen ouders zien welke huizen er mee deden, zodat ze een looproute kunnen bepalen.” Op de site met de kaart die Rianne deelde waren alle deelnemende huizen aangewezen met een rode marker.

De aanmeldingen van gezinnen loopt volgens Rianne en Michelle storm. De organisatie vertelt: “Al meer dan honderd adressen hebben zich aangemeld na de eerste week. We hopen er stiekem 250 van te kunnen maken.” Met nog één week tot Pasen kijkt de organisatie heel erg uit naar het evenement. Hoewel het nog ver weg is, kijken ze al wel vooruit. “Als het een succes is, is er de intentie om dit jaarlijks terug te laten keren”, aldus Michelle en Rianne.