Het Nederlands elftal treft woensdagavond om 20.45 uur voor het eerst Gibraltar. In het Victoria Stadium gaat Oranje op jacht naar de aansluiting in groep G. Na eerdere wedstrijden tegen Turkije (4-2 verlies) en Letland (2-0 winst) moet Nederland winnen om niet nu al achterop te raken bij de concurentie voor deelname aan het WK 2022 in Qatar.

Tegen dit soort nietige tegenstanders is de vraag normaal gesproken niet of, maar met hoeveel Nederland zal gaan winnen. Bennie Brinkman, oud profvoetballer van FC Twente en nu woonachtig en werkzaam voor Glacis United in Gibraltar, is een van de weinige Nederlanders die vanavond bij dit potentiële doelpuntenfestijn aanwezig mag zijn. Er zijn geen supporters vanuit ons land welkom in de Britse kolonie, maar omdat Brinkman woont en al twee maal gevaccineerd is in Gibraltar, mag hij toch naar binnen.

Verslaggever Rémi van Trigt sprak met Brinkman in aanloop naar dit affiche voor WK-kwalificatie.