Met het mooie weer van de laatste dagen is het verkeer richting de stranden en parken in Nederland weer flink toegenomen. Ook bij surfscholen is te zien dat het aantal aanmeldingen richting de meivakantie weer toeneemt.

Voor surfschool Aloha in Scheveningen zijn de afgelopen maanden turbulent geweest, verklaart manager Nina Ottevanger. ‘’We hebben natuurlijk wel een klap gekregen toen er een tijd was waarin we als surfschool niks konden ondernemen. Maar met versoepelingen gaat het nu weer langzaam de goede kant op.’’ De surfschool kon voor een lange periode alleen lessen aanbieden voor kinderen, maar sinds kort mogen ook jongeren weer buitensporten, dus ook daarvoor worden weer lessen aangeboden. Het enige verschil met de lessen voor corona: de kleedkamers zijn niet open, dus mensen moeten een handdoek meenemen zodat ze zich vervolgens met hun zwemkleding in een wetsuit kunnen hijsen.

Drukke zomer

Vanwege de reisrestricties en de onzekerheden van vakanties in het buitenland bleven veel Nederlanders afgelopen jaar thuis tijdens de zomervakantie. Dat zorgde voor een stuk meer vakanties in het binnenland. Volgens Ottevanger was dat ook te merken bij de surfschool. ‘’Een strandbestemming zoals Scheveningen staat bij veel mensen natuurlijk hoog op het lijstje. Dus de afgelopen zomer is het ook uitzonderlijk druk geweest, drukker dan in de zomers zonder corona. Dus als het in de komende zomer nog steeds lastig is om naar het buitenland te reizen dan verwacht ik dat we het opnieuw druk gaan krijgen.’’

Volledig open

Vooruitkijkend op de zomer hoopt Nina dat er meer mogelijk zal zijn voor de surfschool. ‘’We zijn al volop bezig met voorbereidingen voor de zomer. Bijvoorbeeld ook voor zomerkampen voor kinderen. Daarnaast hebben we ook een winkel en een terras waarvan we al een lange tijd minder gebruik hebben kunnen maken. We hopen natuurlijk dat dat in de zomer wel weer kan.’’