Willemstad- Er zijn ondanks de maatregelen en het hoge aantal besmettingen op Curaçao nog toeristen. Nederlanders zonder verblijfsvergunning werden door de overheid op Curaçao verzocht terug te keren. Ook staycations worden nog gedaan ondanks de oproep dit niet te doen.

Een vakantie gaat er anders aan toe dan normaal op Curaçao. Bekijk hieronder alle maatregelen die gelden op het eiland.

Vakantie Curacao
De enige stranden die open zijn worden alleen gebruikt door toeristen. Wanneer je in een hotel verblijft kun je er gebruik van maken. Het hotel moet dan een eigen strand hebben en er gelden ook daar coronamaatregelen. Bekijk hieronder in de video hoe het is om nu op vakantie te zijn op het eiland en of het veilig is.

Uit eten
Naar een restaurant kun je ook alleen maar wanneer je in een hotel verblijft waar een restaurant bij hoort. Met een geel bandje krijg je toegang tot het strand en de restaurants en deze krijgt alleen iemand die verblijft in de accommodaties die daarbij horen. De beach bar is wel gesloten en het strand sluit eerder om zo de controle te houden op de coronamaatregelen. Op het strand kun je wel gewoon eten en drinken bestellen. In het restaurant kun je ook gaan eten. ,,We testen de werknemers zo nu en dan. Gisteren zijn er nog 35 getest. Ook vragen we hoe de thuissituatie is en of ze de maatregelen daar naleven. Mensen die zich niet helemaal lekker voelen laten we meteen thuis”, vertelt Lauw Jacobs die de food and beverage manager is op het resort van Blue Bay. ,,Bij de ingang kan hier worden gecontroleerd op corona net zoals we eigenlijk bij de werknemers doen. Dit doen we door te controleren of de gast bandjes draagt en we meten de temperatuur. Op een andere locatie die ook gelegen is op het resort was dit lastiger. Deze is daarom nu gesloten”, legt de manager uit.

Op vakantie in eigen land
Staycations worden ook nog geboekt terwijl er door de overheid is verzocht dit niet te doen. Stagiaires werden net zoals toeristen verzocht het eiland te verlaten. Veel studenten kozen er toch voor om te blijven. Luister naar het fragment om te weten waarom een stagiaire toch kiest voor een staycation en hoe dit is.

Iedereen moet natuurlijk zelf bepalen om naar Curacao te reizen of om dit niet te doen. Wel zijn er dus nog mensen die dit doen en dan moet het op een veilige manier gebeuren. Curacao is druk bezig met de inentingen. Deze moeten ervoor zorgen dat de maatregelen snel veranderd kunnen worden.