Rijlessen en rijexamens zullen in de toekomst een aangepaste vorm krijgen. Althans als het aan adviescommissie Roemer ligt, meldt RTL Nieuws. Of en wanneer deze verandering definitief doorgaat, is nog niet bekend, maar ondertussen werken er al verschillende rijscholen met de nieuwe methode. In hoeverre wordt deze aanpassing als positief ervaren?

Woensdag zal het plan, om onder andere de rijlessen op te delen in toetsbare stappen, voorgelegd worden aan demissionair-minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Hierna wordt er een beslissing genomen over de doorvoering.

Wat al wel duidelijk is, is dat de nieuwe vorm meer geld gaat kosten. Volgens berekeningen van de adviescommissie spreken we hierbij over gemiddeld 60 euro per uur in plaats van de huidige 42 euro per uur. Hier zijn de kosten voor de extra examens nog niet bij opgeteld.

Echter blijken er ook voordelen aan de aangepaste rijlessen en -examens te zitten. Welke dit zijn, hoor je in onderstaande audioreportage.