Willemstad- In het duikoord is duiken nog steeds mogelijk ondanks beperkingen. Er is een strenge lockdown van kracht op Curacao maar de bekende sport gaat gewoon door op de resorts met de bekende coronamaatregelen.

Alleen toeristen mogen nog met een bandje om naar het strand wanneer ze in een resort verblijven. Op die stranden zijn de duikscholen nog geopend. Duiken kan, maar ook met maatregelen. De onderwaterwereld op Curaçao is net zo kleurrijk als de bekende gekleurde huisjes op de handelskade. Duiken laat zeker een grote indruk achter. Het is één van de populairste sporten op het eiland. Het gaat nu allemaal even iets anders, maar met maatregelen is het nog mogelijk. De overheid heeft alle Nederlanders opgeroepen terug te keren vanwege het hoge aantal coronabesmettingen en de druk op het ziekenhuis. Mocht je toch de keuze hebben gemaakt naar een resort te gaan om de vakantie af te maken of om toch af te reizen naar Curaçao, kun je dus wel nog een duik maken.

Waar kun je duiken?
Op dit moment kun je alleen duiken wanneer je in een resort verblijft waar een duikschool bij hoort. Een voorbeeld hiervan is Blue Bay Dive & Watersports waar je kunt duiken voor de deur van je resort. De eigenaar die op de foto te zien is, Mick Bosman, vertelt dat duiken zeker nog kan. ,,Je kunt alleen niet meer buiten het resort rijden of varen naar een mooie plek”, legt de eigenaar uit. Wel is het mogelijk om voor de deur de twee huisriffen te zien. Dit geldt ook voor andere locaties waar de duikscholen nog geopend zijn.

Hoe kun je duiken met maatregelen?
,,Met de maatregelen op dit moment maak je jezelf klaar voor de duik met een mondkapje op. Uiteindelijk moet je de duikbril op gaan zetten. Je maskertje gaat dan naar beneden om zo de bril op te kunnen zetten. De mondkap gaat pas helemaal af wanneer je het ademapparaat in je mond zet. Op die manier zou je geen mogelijkheid moeten hebben het virus over te dragen”, legt Mick uit. Wanneer de duikspullen terugkomen wordt alles gedesinfecteerd. De automaat en de duikbril worden 15 minuten in een speciale vloeistof gelegd voordat ze er weer uitgehaald worden. ,,De kans op verspreiding is hierdoor enorm klein”, Volgens de eigenaar van de duikschool.