Willemstad- Sinds iets meer dan twee weken zijn de scholen gesloten vanwege het hoge aantal besmettingen op Curaçao. Amy Sligting is juf op een particuliere school en vertelt hoe het online lesgeven op het eiland nu gaat.

Op de Pipita basisschool op Curaçao volgen ongeveer 43 kinderen in totaal les. De school hoort bij Stichting Nederlands Onderwijs In Het Buitenland (NOB). Deze stichting heeft als doel het onderwijs op gelijk niveau met Nederland te houden. Hiermee worden kinderen, die plotseling naar Nederland gaan, niet benadeeld met niveauverschillen en kunnen ze meteen weer verder. Net voor de schoolvakantie van de particuliere school werd er door de Curaçaose overheid besloten dat de scholen ook dicht moesten. De juf geeft les aan kinderen in groep 5 en 6. De kinderen zijn ongeveer 8 of 9 jaar en in totaal bestaat haar klas uit 5 leerlingen.

Amy legt meer uit over haar werk op dit moment in het onderstaande fragment.