18 april 2021 | Rémi van Trigt

Barendrecht – Chef’Special is de grote winnaar van de 3FM Awards. Donderdagavond heeft de Haarlemse band in TivoliVredenburg in Utrecht met hun album Unfold de prijs voor beste album en beste groep gewonnen.

“We hebben onze ziel in dit album gestopt, maar het verhaal voelde nog niet af, omdat we het nog niet live hebben kunnen spelen”, zei Joshua Nolet, leaderzanger van Chef’Special, in zijn overwinningsspeech. “Vandaar dat deze prijs als een mooie erkenning voelt, bedankt daarvoor. We komen hier met z’n allen doorheen, want er is hoop en liefde aan het einde van de tunnel.”

Na die woorden van Nolet zijn er nog drie andere awards uitgereikt. De prijs voor 3FM Talent is gegaan naar Froukje. Eefje de Visser heeft de trofee voor beste artiest in ontvangst mogen nemen en de luisteraars verkozen Snelle en Maan zijn met hun nummer Blijven Slapen tot beste samenwerking.

Doordat de awardshow is aangewezen als Fieldlab-evenement zaten er duizend mensen in het publiek. Zij kregen optredens te zien van Chef’Special, Froukje, Nana Adjoa, DI-RECT, Krezip en het Metropole Orkest.