18 april 2021 | Rémi van Trigt

Barendrecht – Dankzij het Fieldlab-experiment 538 Oranjedag is er dit jaar toch een feest voor Koningsdag. Op 25 april mogen er namelijk 10.000 gelukkigen uit hun dak gaan op het Chasséveld in Breda. Voor dit proefevenement hebben zich ruim één miljoen feestgangers aangemeld. De ingelote mensen daardoor extra blij dat ze een kaartje hebben bemachtigd. Nieuwsredactie Life & Style sprak met twee van hen.

Amber Brouwers (19) is één van die 10.000 mensen. “Ik vind het super leuk, maar het is tegelijkertijd ook heel onwerkelijk”, vertelt de Bredase. “Ik ben al mega lang niet meer naar zo’n groots festival geweest, dus om dan dit nieuws te krijgen is geweldig. Al die kleine borreltjes die je nu hebt zijn leuk, maar om weer naar zo’n event te mogen is fanatisch.”

Ook Anne Welling (18) is dolblij met haar ticket: “Het duurde even voordat ik het me besefte. Doordat zoveel mensen zich hadden ingeschreven, hielden mijn vriendinnen en ik er geen rekening mee dat we ingeloot zouden kunnen worden”, zegt ze enthousiast. “Vooraf heeft iedereen van mijn vriendinnengroep zich afzonderlijk geregistreerd. Als iemand dan ingeloot zou worden, zou ze de rest meenemen. In de loop van de middag kreeg ik een appje met de tekst: ‘Oh my god, ik heb de kaartjes!’.

De meiden moeten wel aan een aantal regels voldoen. Zo krijgen ze van de organisatie op dezelfde dag als het evenement een teststraat toegewezen, waar je langs moet zijn geweest voor een coronatest. Daarnaast zijn er vier vakken met vier verschillende kleurcodes en moeten ze een app downloaden waar hun tickets en alle overige informatie op te vinden is.

Voorbereidingen

Amber kan niet meer wachten. “Ik kijk het meest uit om weer even helemaal uit m’n dak te gaan. We verzamelen eerst bij iemand om vervolgens met z’n allen wat moed in te drinken”, grapt ze. “Daarna gaan we met onze groep van negen mensen richting het Chasséveld. Dan hebben we eindelijk weer live muziek, leuke mensen en échte gezelligheid om ons heen. Ook al zal het dit jaar vanwege de restricties niet zo vrij worden als alle andere jaren, vind ik het toch wel heel chill dat ik erbij ben.”

Ook voor Anne gaat het met name om het genieten: “Ik weet nu al dat het één groot feest gaat worden. Dat kan niet mis gaan. Ik ga vooraf al liedjes luisteren van de artiesten die gaan optreden, zodat ik goed in de sfeer kan komen. Daarnaast heb ik al ongeveer uitgedacht wat ik aan ga trekken. Met dit alles zal ik, samen met mijn hopelijk nog niet verleerde m’n danspasjes, lekker losgaan op Afrojack, Davina Michelle, Maan en Snollebollekes”, zegt ze met een knipoog. “Vooral die laatste maakt er altijd een feestje van.”